De beste tour aller tijden

‘De beste tour aller tijden’ van Sven Remijnsen is net verschenen.

Inhoud:

Om voor eens en altijd te kunnen bepalen wie de grootste Tourheld aller tijden is, roept de organisatie van de Tour de France alle winnaars en bekende renners uit de historie samen voor het rijden van de honderdste Ronde van Frankrijk. In een krankzinnige race, verdeeld over 23 etappes, nemen Coppi, Merckx, Hinault, Armstrong, Contador, Zoetemelk, Janssen en tientallen anderen het drie weken lang tegen elkaar op. Terwijl de kampioenen elkaar bestrijden, beleven ze onvergetelijke momenten uit de geschiedenis van de Tour de France.

Sven Remijnsen is neerlandicus en zelfstandig journalist. Als kleine jongen leerde hij de namen van alle Tourwinnaars uit zijn hoofd, kennis die nu eindelijk van pas komt.

Peter van Duyl van het Algemeen Dagblad schreef over het boek: ‘Geniaal hoe de hele Tourgeschiedenis op een volkomen natuurlijke wijze wordt samengebracht. Ongelofelijk origineel en het leest als een trein.’

 

Lees ook:Het mysterie van de gele trui
Lees ook:Tour de France live volgen
Lees ook:Zeventien Nederlanders in de Tour de France
Lees ook:29 juni 2013: start van de 100e Tour de France op Corsica
Lees ook:Expositie Le Tour de France

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>