Nu u op de hoogte bent van de regio Franche-Comte en weet welke heerlijke streekproducten er in de regio te verkrijgen zijn, blog ik nu over een recept uit deze regio met de twee bekendste streekproducten uit Franche-Comte: wijn en kaas. Daarom het beste recept van Franse kaasfondue: op zijn Franche-comtoise!
Ingrediënten
Knoflook
boter
250 ml droge witte wijn
500 g Gruyere of Comte
4 eieren
60 g boter
peper
zout
3 lepels Kirsch
stokbrood
Bereidingswijze
Wrijf een aardewerken fonduepan in met knoflook en boter.
Giet er 2 dl droge witte wijn in, breng aan de kook, roer er 500 g Gruyere of Comte door tot die gesmolten is. Klop er 4 eieren, 60 g boter, peper, zout en 3 lepels Kirsch door.
Doop er stokbrood in.
Bon appetit!
bron: smulweb.nl
Lees ook:Recepten van streekgerechten uit de Bourgogne
Lees ook:Recept uit de regio Centre Val-de-Loire: kip de la loire
Lees ook:Recept van de week: Rillettes uit de Loire
Lees ook:Recept van de week: quiche lorraine
Lees ook:Waterzoï: Een streekgerecht uit Nord-Pas de Calais