Recept van de week: kaasfondue uit Franche-Comte

Nu u op de hoogte bent van de regio Franche-Comte en weet welke heerlijke streekproducten er in de regio te verkrijgen zijn, blog ik nu over een recept uit deze regio met de twee bekendste streekproducten uit Franche-Comte: wijn en kaas. Daarom het beste recept van Franse kaasfondue: op zijn Franche-comtoise!


Ingrediënten
Knoflook
boter
250 ml droge witte wijn
500 g Gruyere of Comte
4 eieren
60 g boter
peper
zout
3 lepels Kirsch
stokbrood

Bereidingswijze
Wrijf een aardewerken fonduepan in met knoflook en boter.
Giet er 2 dl droge witte wijn in, breng aan de kook, roer er 500 g Gruyere of Comte door tot die gesmolten is. Klop er 4 eieren, 60 g boter, peper, zout en 3 lepels Kirsch door.
Doop er stokbrood in.

Bon appetit!

bron: smulweb.nl

Lees ook:Recepten van streekgerechten uit de Bourgogne
Lees ook:Recept uit de regio Centre Val-de-Loire: kip de la loire
Lees ook:Recept van de week: Rillettes uit de Loire
Lees ook:Recept van de week: quiche lorraine
Lees ook:Waterzoï: Een streekgerecht uit Nord-Pas de Calais

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>