‘Désir wordt nieuwe leider Parti Socialiste’

Harlem Désir is door Martine Aubry en Jean-Marc Ayrault aangeduid om de nieuwe voorzitter van de Franse Parti Socaliste te worden. De 52-jarige Désir zou in oktober gekozen moeten worden door de leden van de grootste partij van Frankrijk.

Hij volgt daarmee Aubry op als leider van de PS. Désir werd landelijk bekend toen hij in 1984 “SOS Racisme” oprichtte. Hij bleef er voorzitter tot 1992. In 1994 werd hij een invloedrijk lid van de PS, in de afgelopen vier jaar was hij de nummer twee van de partij. De vader van twee kinderen is sinds 1999 ook lid van het Europees Parlement.

Désir werd in Parijs geboren op 25 november 1959. Zijn vader komt uit Martinique, zijn moeder is Française. Volgens het Engelse dagblad The Telegraph zou Désir, als hij leider van de PS wordt, de ‘eerste zwarte leider van een mainstream Europese politieke partij’ worden.

Bronnen: De Standaard, The Telegraph. Foto: Marie-Lan Nguyen/WikiCommons.

Lees ook:“Sarkozy lijkt op Madoff”
Lees ook:Hollande is presidentskandidaat socialisten
Lees ook:Strijd om leiderschap socialisten tussen Aubry en Hollande
Lees ook:Wie wordt de presidentskandidaat van de socialisten?
Lees ook:Ségolène Royal verliest en eist nieuwe verkiezingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>