‘Sarkozy voorspelde inval politie’

De voormalige Franse president Nicolas Sarkozy voorspelde al dat de politie ‘achter hem aan zou komen’. Afgelopen dinsdag deden agenten invallen in Sarkozy’s huis en kantoren in Parijs, vanwege de zaak Bettencourt. Ook de woning van Sarko’s vrouw, Carla Bruni, werd onderzocht.

De rijkste vrouw van Frankrijk, L’Oréal-erfgename Liliane Bettencourt, zou in 2007 illegaal geld hebben gedoneerd aan de verkiezingscampagne van Sarkozy. Aan de presidentiële onschendbaarheid van Sarkozy kwam onlangs een einde, nu François Hollande de nieuwe president van Frankrijk is.

Medewerkers van Justitie hadden al aan Sarko laten doorschemeren dat het “onvermijdelijk” was dat de voormalige president zou worden ondervraagd over de vermeende illegale campagnefinanciering. Volgens het Franse dagblad Le Parisien zou Sarkozy tegenover vrienden hebben gezegd: “Ik weet dat ze achter me aankomen. Maar ze zullen niets vinden.”

Bron: The Telegraph. Foto: Agencia Brasil/WikiCommons.

Lees ook:Sarkozy geen verdachte meer in zaak-Bettencourt
Lees ook:‘Sarkozy wil weer president worden in 2017′
Lees ook:Sarkozy bekogeld met eieren en stenen (video)
Lees ook:Wie wordt de president van Frankrijk?
Lees ook:Populariteit Sarkozy daalt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>