Frankrijk wil pensioenleeftijd toch écht verhogen

Het was al aangekondigd, maar is nu officieel: de Franse regering wil de pensioenleeftijd verhogen van 60 naar 62 jaar. Dat heeft minister Eric Woerth van Sociale Zaken bekend gemaakt. Volgens de minister is een hervorming van het pensioensysteem hard nodig. De maatregel maakt deel uit van eerder aangekondigde bezuinigingen. De regering wil de komende drie jaar 45 miljard euro bezuinigen om het begrotingstekort terug te dringen tot 3%.

De verhoging van de pensioenleeftijd zal geleidelijk worden ingevoerd, volgens minister Woerth. In 2018 moet iedereen in Frankrijk tot zijn 62e blijven werken. Eerder leidde de bekendmaking van de plannen al tot grote protesten in Frankrijk, waar een 35 urige werkweek en met pensioen gaan op je zestige heilig lijkt te zijn. Ook nu is de verwachting dat de vakbonden zich er niet bij neer zullen leggen en er opnieuw veel protesten zullen volgen tegen de plannen van Woerth.

Bron: Libération.

Lees ook:Demonstraties tegen verhoging pensioenleeftijd
Lees ook:“Drie miljoen Fransen protesteren tegen pensioenverhoging”
Lees ook:“3,5 miljoen Fransen de straat op”
Lees ook:Fransen gaan opnieuw staken op 23 september
Lees ook:Nog steeds benzineprobleem Frankrijk

1 Reacties // Reageer

One thought on “Frankrijk wil pensioenleeftijd toch écht verhogen

  1. H.D.B. Go

    Le pays du roi du soleil. 35 urige werkweek en op je 60ste al gepensioneerd. Het verbaast me dat ze nog een industrie hebben.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>