Demonstraties tegen verhoging pensioenleeftijd

We zijn in Nederland niet de enigen die zich druk maken om de verhoging van de pensioenleeftijd, ook in Frankrijk speelt deze kwestie.  De Franse regering wil het pensioenstelsel hervormen. Volgens president Sarkozy is verhoging van de pensioenleeftijd nodig om de groeiende kosten van het pensioen te verminderen. De vakbonden zijn tegen de plannen en vinden dat de Fransen het recht moeten behouden om op hun zestigste (!) met pensioen te gaan. Dus wat deden de Fransen vandaag? Staken!

Een beetje Fransman is een staking wel gewend, want bijna elke week wordt er wel ergens gestaakt in het land. Maar vandaag was het toch groot nieuws in de Franse media: duizenden mensen legden hun werk neer, waardoor o.a. het treinverkeer vertraging opliep, en gingen demonstreren tegen de plannen van de regering. Vooral in de grote steden als Parijs, Marseille, Lyon en Bordaux waren veel mensen op de been. 

Bron: Le Monde.

Lees ook:“3,5 miljoen Fransen de straat op”
Lees ook:Staking, staking en nog eens staking!
Lees ook:Fransen staken tegen verhoging pensioenleeftijd
Lees ook:Frankrijk wil pensioenleeftijd toch écht verhogen
Lees ook:Fransen staken opnieuw tegen pensioenverhoging

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>