Toch een geweten?

Frankrijk gaat uiteindelijk toch de schade compenseren van mensen die slachtoffer zijn geworden van de nucleaire testen die het land heeft uitgevoerd in Algerije en Frans-Polynesië. Volgens minister van Defensie Herve Morin zijn 150.000 mensen getroffen door de proeven.

De minister maakte dinsdag bekend dat voorlopig 10 miljoen euro is uitgetrokken voor de schadevergoedingen. Mensen die voor het leger werkten ten tijde van de testen en mensen die in het gebied wonen waar de testen plaatsvonden, kunnen aanspraak maken op de regeling.

Volgens Morin was het nodig voor Frankrijk om “trouw te zijn aan het geweten”. Dat geweten speelt dan wel een beetje laat op: Frankrijk testte tussen 1960 en 1966 nucleaire wapens in Algerije en tussen 1966 en 1996 in Frans-Polynesië. In totaal liet Parijs 210 testen uitvoeren.

Bron: ANP

Lees ook:Droombaan beschikbaar: Luxe Frans hotel testen met een salaris van 2000 euro
Lees ook:Hoe Frans bent u?
Lees ook:Gratis naar het Louvre enzo
Lees ook:Frankrijk wil pensioenleeftijd toch écht verhogen
Lees ook:Steeds meer mensen spreken Frans

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>