Lerares aangevallen met traangas

Een Franse lerares uit Amiens is in haar klaslokaal aangevallen met traangas. Ze is overgebracht naar het ziekenhuis. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Het incident vond vorige week plaats aan het Acheuléen, een technische school in Amiens. De lerares wiskunde en wetenschappen stond voor de klas toen er plotseling op de deur geklopt werd. Toen zij de deur opendeed, spoot een jongeman met een hoofddeksel traangas in haar gezicht. De dader wist te ontkomen.

Het is nog niet duidelijk of de dader één van de 750 leerlingen is van de school. De directie heeft een aanklacht ingediend bij de politie.

De collega’s van het slachtoffer besloten uit veiligheidsoverwegingen om geen les meer te geven en legden het werk neer. Volgens leraar Jean-Louis Ducrocq is dit niet het eerste incident op de school en is er sprake van toenemend geweld. Hij pleit voor meer controle bij de toegangsdeur.

Lees ook:Lerares steekt zichzelf in brand op schoolplein
Lees ook:Boze ouder slaat tiener met brandblusser (video)
Lees ook:Franse scholen roepen mannelijke leerlingen op een rok te dragen op 16 mei
Lees ook:Tiener gijzelt kinderen op Franse school
Lees ook:Lekker puh

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>