600.000 planten in de Eiffeltoren?

De Eiffeltoren als de ’grootste boom ter wereld’. Het Franse ingenieursbureau Ginger ziet het al helemaal voor zich. Het bureau wil de 327 meter hoge toren in Parijs volhangen met planten. 600.000 planten, om precies te zijn. 

‘Le projet fou’, kopt de Franse krant Le Figaro in een artikel over het plan, dat 72 miljoen euro kost. De planten, die vanaf juni 2012 vier jaar lang zouden moeten blijven hangen, zouden ruim 87 ton broeikasgas CO2 absorberen. Het moet een ecologisch voorbeeld voor de hele wereld worden.

Volgens het bureau kunnen de lichtjes op de Eiffeltoren gewoon blijven schijnen, maar het licht wordt wel iets groener. De lampen zouden door de bladeren heen schijnen. Op de Eiffeltoren zou een systeem met rubberen slangen moeten worden aangebracht om de planten water te geven. Het ingenieursbureau heeft twee jaar lang aan het plan gewerkt.

Lees ook:Renault Zoé mag zo blijven heten
Lees ook:De Eiffeltoren is ouder dan wij allemaal!
Lees ook:Lego brengt Eiffeltoren als bouwpakket
Lees ook:Fransen gek op bloemen!
Lees ook:Belasting tweede huis Frankrijk geschrapt

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “600.000 planten in de Eiffeltoren?

  1. eefje

    haha

      /   Reply  / 
  2. eefje

    ilovesharetty (L)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>