Dit is de populairste Franse rapper van dit moment

Maître Gims is op dit moment de populairste rapper van Frankrijk. Hij staat bijna iedere week in de top40 met een van zijn nummers. In Nederland is hij bekend door zijn hit J’me Tire.

J’me tire met Nederlandse ondertiteling:

In Frankrijk scoort de rapper van de formatie Sexion d’Assaut momenteel met zijn hitsingle Est-ce que tu m’aimes? van zijn album Subliminal.

De 29-jarige rapper heet eigenlijk Gandhi Djun, wat ook al als een artiestennaam klinkt. Hij werd geboren in Zaïre en emigreerde naar Frankrijk met zijn familie toen hij 2 jaar oud was. Hij groeide op in een van de banlieus van Parijs, waar hij met vrienden zijn rapgroep oprichtte. Zijn ouders zijn Christelijk, maar Gandhi bekeerde zich in 2004 tot de Islam.

Vanaf 2006 maakt hij muziek, in 2013 brak hij internationaal door. Maître Gims heeft zijn eigen label, Monstre Marin Corporation (MMC), waar hij vooral rappers uit banlieus een kans geeft om een album op te nemen. Daarnaast heeft hij een eigen kledingmerk, Vortex.

Wanneer er een nieuw album uitkomt, is niet bekend. Zijn huidige hits komen allemaal van zijn album uit 2014.

Lees ook:De vijf best betaalde Franse artiesten
Lees ook:Fatal Bazooka is back!
Lees ook:Dit zijn de 20 best verkochte albums van Frankrijk in 2013
Lees ook:Top 4 nieuwe populaire zangeressen uit Frankrijk
Lees ook:I love, I love!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>