Top 4 nieuwe populaire zangeressen uit Frankrijk

Franse muziek is bij ons vooral bekend met chansons en fluisterliedjes, maar het land heeft anno 2013 meer te bieden. Mannenmagazine GQ zette een aantal popmuzikanten op een rij die in 2014 weleens heel groot kunnen worden:

1. Zangeres Cécile Cassel

Voormalig actrice Cécile Cassel is een popzangeres die de dansvloer laat swingen. Ze lijkt een beetje op Blondie qua uiterlijk en Beth Ditto qua stem. De muziek is aanstekelijk en opgebouwd uit goede ritmes. Haar grootste hit tot nu toe is ‘Come Back to Me’.

 

2. Popgroep Plastiscines

De meiden van Plastiscines timmeren sinds 2007 hard aan de weg. Hun simplistische electromuziek wordt zowel in Frankrijk als internationaal geroemd. In 2014 komt een nieuw album uit van de rockbitches.

3. Zangeres Pendentif

Pendentif is liefelijke muziek en scoorden een hit met ‘Embrasse Moi’ van het album ‘Mafia Douce’. De muziek is sexy, zacht en typisch Frans. De muziek doet het goed in alternatieve café’s en in de slaapkamer.

 4. Comédienne Alka

De comédienne Alka zingt sindskort ook liedjes. Ze laat zich inspireren door Michel Legrand en Serge Gainsbourg. De zangeres is chique, sensueel en sexy. De liedjes zijn kleine verhaaltjes en hebben mooie videoclips. Eerlijk gezegd kan de achtergrond nog wel iets beter, maar de stem van Alka en de teksten maken veel goed.

Lees ook:Nieuw album! Zaz: ‘Recto Verso’
Lees ook:Carla Bruni pakt muziekcarrière weer op
Lees ook:En dan nu iets voor de vrouwen: Sexy Julien Doré
Lees ook:Muziek: CharlElie Couture
Lees ook:Stem op de Franstalige Top 50

1 Reacties // Reageer

One thought on “Top 4 nieuwe populaire zangeressen uit Frankrijk

  1. Frits

    Populair ?? Geen hond die ze kent.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>