"Gesjoemel bij Songfestival"

De manier waarop het Eurovision Songfestival afgelopen zaterdag is verlopen, is reden voor een groot protest geleid door France Télévisions. Volgens de groep werd er in de wandelgangen van het hotel in Oslo, waar de afgevaardigden uit de verschillende Europese landen verbleven, stiekem onderhandeld. De afgevaardigden wisselden punten uit met hun bondgenoten, aldus de directeur van France Télévisions, waarmee het songfestival volgens hem is verpest. ”Het is een scandaal!”, aldus Nicolas Pernikoff. Hij gaat de gang van zaken aan het volgende Songfestival-comité voorleggen.

De Franse deelnemer aan het Songfestival, Jessy Matador, eindigde op de twaalfde plaats, van de 25 finalisten. Gelukkig kon de stem van het publiek, dat voor 50% telde, voorkomen dat het gesjoemel de resultaten compleet beïnvloedde, aldus Pernikoff. Hij pleit ervoor dat voortaan nog alleen maar de stem van het publiek telt. Ook zet hij zich in voor een geografische herindeling, omdat sommige grote Europese landen, die wel een bijdragen leveren aan het festival, niet mee konden doen aan de finale. Zwitserland en Italie waren bijvoorbeeld niet te zien in de finale.

Het Songfestival werd afgelopen zaterdag goed bekeken in Frankrijk. Naar het optreden van Jessy keken 4,4 miljoen personen. De Duitse Lena (zie foto) was de winnaar van het evenement.

Bron: Lepoint.fr

Wat denk jij: hebben de Fransen  een punt of zijn ze gewoon slechte verliezers?

Lees ook:Gaat Frankrijk het songfestival weer eens winnen?
Lees ook:Frankrijk opnieuw in de ban van realityserie
Lees ook:Dé Franse zomerhit van 2010?
Lees ook:Patricia Kaas heeft zin in het songfestival
Lees ook:Grootste babysterfte in Frankrijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>