Gaat Frankrijk het songfestival weer eens winnen?

Morgen is het zover: het Eurovisie Songfestival! Patricia Kaas liet afgelopen week tijdens de halve finale zien dat de Franse inzending zeer de moeite waard is. Frankrijk is, als één van de vier grootste financiers van het songfestival, altijd verzekerd van deelname aan de grote finale.

Vandaag volgen voor de 25 finalisten twee generale repetities om 12u en 18u. Morgenmiddag volgt om 14u de derde en laatste generale repetitie. De finale van morgenavond begint zoals gebruikelijk om 21u.

Het lied Et s’il fallait le faire wordt door Patricia Kaas sober in beeld gebracht en zeer sterk en met dramatiek gezongen. Het decor is zwart-rood en straalt de sfeer uit van de Kabarettijden uit de jaren dertig. Patricia draagt een zwarte leren strakke broek met lange zwierige zwarte doorschijnende blouse. Veel applaus is er telkens weer voor deze grande dame en de vakjury’s zullen hiervoor zeker warm lopen:

Frankrijk is één van de landen die al sinds de eerste editie (1956) deelnemen aan het Eurovisie Songfestival. In totaal heeft Frankrijk nu 51 keer aan het liedjesfestijn meegedaan. Alleen Duitsland deed vaker mee, 52 maal. Frankrijk heeft in zijn lange songfestivalhistorie talloze successen gekend. Maar liefst 34 keer eindigde het land in de top 10 en 5 keer werd er gewonnen. Voor het laatst was dat in 1977.  

Bron: Wikipediasongfestival.web-log.nl

Lees ook:Patricia Kaas heeft zin in het songfestival
Lees ook:Patricia Kaas voor Frankrijk naar Eurovisie Songfestival
Lees ook:"Gesjoemel bij Songfestival"
Lees ook:Patricia Kaas brengt hommage aan Edith Piaf
Lees ook:Helaas voor Kaas – en voor Frankrijk

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Gaat Frankrijk het songfestival weer eens winnen?

  1. yurtdisi egitim

    Is er om het even welke informatie over dit onderwerp in andere talen?

      /   Reply  / 
  2. Leuntje Aarnoutse Auteur

    Hallo Yurtdisi, over het songfestival wordt in heel veel talen geschreven natuurlijk, zie bijv. Wikipedia. Of zoek op een trefwoord in de taal die je wilt lezen. Succes!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>