Nederlands Fotomuseum staat in teken van Frankrijk

Zaterdag 17 december 2011 staat het Nederlands Fotomuseum volledig in teken van Frankrijk en Eugène Atget, met een uitgebreid programma in Franse sferen. Volg Philip Freriks in de voetsporen van Atget, of kom alles te weten over het leven en werk van Atget in de speciale lezing van Frits Gierstberg, mede-samensteller van de tentoonstelling. Verder de presentatie van de resultaten van de foto-opdracht Samen Rotterdam bewaren, de workshops ‘straatfotografie’ en muziek.

Het oude Parijs van Atget
Fotografen begeleiden u door de hoofdtentoonstelling Eugène Atget, Vieux Paris en delen hun fotografische kennis. Voor verdieping in de wereld van Atget kunt u luisteren naar Philip Freriks (voormalig anchorman NOS Journaal) en Frits Gierstberg (Hoofd Tentoonstellingen van het museum), die vertellen over deze beroemde Franse fotograaf.

Samen Rotterdam bewaren
Dit weekend is ook een selectie van de fotowedstrijd Samen Rotterdam bewaren te zien in het museum. Voor deze wedstrijd, uitgeschreven door Gemeentearchief Rotterdam en het Nederlands Fotomuseum, fotografeerden deelnemers Rotterdam op dezelfde wijze als Atget dat van Parijs deed. De selectie is alleen op 17 en 18 december te bewonderen. Het Gemeentearchief neemt enkele foto’s op in de collectie. Vincent Robijn, Hoofd Collecties Gemeentearchief Rotterdam, vertelt 17 december meer over de fotocollectie en hoe zij deze gebruiken om oud Rotterdam in 3D te reconstrueren.

Edith Piaf
Pain au chocolate en croissants bij de koffie, heerlijke franse wijnen en kazen voor de borrel. Les Follies verzorgt drie inspirerende optredens van 45 minuten met chansons en verhalen over Edith Piaf.

Programma
10.00 – 14.00 Workshop Straatfotografie
13.00 – 14.00 Rondleiding fotograaf Vincent Mentzel (o.v.)
13.30 – 14.00 Presentatie Vincent Robijn, Hoofd collectie Gemeentearchief Rotterdam over het gemeentearchief en de fotocollectie
14.00 – 17.00 Franse chansons van Edith Piaff door Les Folies in de entreehal van het museum (3 optredens van 45 minuten. Starten om 14.00, 15.00 en 16.00)
14.30 – 15.00 Presentatie Philip Freriks waarin hij Atget door Parijs volgt
14.00 – 15.00 Rondleiding fotograaf Dieuwertje Komen
15.00 – 16.00 Rondleiding fotograaf Rens Horn
15.30 -16.30 Presentatie door Frits Gierstberg over het leven en werk van Eugène Atget
17.00 Sluiting museum

Reserveren
Per onderdeel via [email protected]
U kunt betalen op de dag zelf bij de museumbalie.
- Per rondleiding € 3
- Per lezing of presentatie € 5
- Workshop € 10 p.p.
- Alle presentaties + 1 rondleiding € 15,- (korting is €3,-)

Voor de rondleidingen kunt u zich ook op de dag zelf aanmelden bij de museumbalie.

Meer info: www.nederlandsfotomuseum.nl

Lees ook:Het oude Parijs door de ogen van Eugène Atget
Lees ook:Louvre Museum opent vestiging in Lens
Lees ook:Christian Boltanski’s fascinatie voor leven en dood
Lees ook:Louvre opnieuw meest bezochte museum ter wereld
Lees ook:Wilde kustfoto’s op Franse expositie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>