Expositie France 1500 in Grand Palais

france-1500-1_jpgIn het Grand Palais in Parijs is de komende maanden de expositie “France 1500, entre Moyen Age et Renaissance” te zien. De titel zegt het al: op de tentoonstelling worden kunstwerken vertoond die rond 1500 zijn gemaakt, tussen de Middeleeuwen en de Renaissance.

Er zijn ruim 200 kunstwerken te bezichtigen, waaronder een aantal van de beroemde schilder Jean Hey, die ‘Maître de Moulins’ genoemd werd. Zijn Portrait de Marguerite d’Autriche is speciaal voor deze expositie overgekomen uit het Metropolitan Museum of Art in New York.

De expositie is t/m 10 januari 2011 te bezichtigen in Galeries Nationales du Grand Palais. Kaarten kosten tussen de € 9,- en € 11,-. Galeries Nationales du Grand Palais is bereikbaar met de metrolijnen 1 en 9 (halte Franklin D. Roosevelt) en lijn 13 (Champs-Élysées – Clemenceau). Klik hier voor meer informatie.

Lees ook:Expositie Monet in Grand Palais
Lees ook:Russische kunst in het Louvre
Lees ook:Expositie Henry Moore in Musée Rodin
Lees ook:Expositie over 100-jarig jubileum koepel Galeries Lafayette
Lees ook:YSL, Gaultier en Lacroix in één expositie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>