Recordbedrag voor parfumflesje op veiling

Een parfumflesje van cosmeticamerk Guerlain is in de Franse stad Arcachon op een veiling verkocht voor 45.600 euro. De waarde van het flesje uit 1870 was geschat op 20.000 tot 30.000 euro. Nog nooit eerder is een parfumflesje voor zoveel geld van eigenaar gewisseld, meldt The Independent.

In de kleine glazen flacon staat het originele adres van het parfumhuis gegraveerd, de beroemde winkelstraat Rue de la Paix in Parijs. De Franse parfumexpert Bernard Gangler was in veilinghuis Toledano aanwezig. Hij meldt dat er ook een ander parfumflesje, van het minder bekende geurtje Depinoix van Julien Viard uit 1920, voor een recordbedrag onder de hamer ging. De flacon bracht 32.400 euro op. “Een wereldrecord”, aldus Gangler.

Bij de veiling werden 250 parfumflesjes aangeboden. Ongeveer 80% van de bieders waren Frans. Uitzonderingen waren deelnemers uit Rusland, India en China, die per telefoon biedingen uitbrachten.

Bron: Nu.nl

Lees ook:Yves Saint Laurent veiling breekt alle records
Lees ook:Zesduizend euro voor portret Carla Bruni
Lees ook:Stukje Eiffeltoren kopen? Ga naar de Sotheby’s veiling!
Lees ook:Originele plaat Kuifje verkocht voor 246.000 euro
Lees ook:Twee stukken Eiffeltoren voor meer dan 200.000 euro geveild

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>