Twee stukken Eiffeltoren voor meer dan 200.000 euro geveild

Twee stukken Eiffeltoren hebben gezamenlijk meer dan 200.000 euro opgebracht tijdens een veiling in Parijs.

De veiling was in Parijs, waar ook spullen van Johnny Hallyday en Serge Gainsbourg werden geveild. In totaal werden meer dan 300 items geveild afgelopen zaterdag 21 maart.


Een opvallend rood kostuum van de in 1978 overleden zanger Claude François bracht 21250 euro. Een paar zwarte schoenen van Serge Gainsbourg gingen voor 7249 euro van de hand, terwijl het veilinghuis had gehoopt op ‘slechts’ 2000 euro. Johnny Hallyday zag zijn leren jas uit 1990 voor 7250 geveild worden.

Hoogtepunt

Het hoogtepunt bedroeg een ongewoon object in handen van Guy Béart. Hij had sinds 1983 twee trapdelen van de Eiffeltoren in bezit. Het eerste deel met een hoogte van 5 meter ging van de hand voor 131.240 euro naar een koper op internet. Het tweede deel van 4,10 meter hoog werd verkocht voor 99.992 euro door een anonieme koper.

De zeldzame kledingstukken en andere aanverwanten van bekende Franse artiesten werden geschat op een gezamenlijke waarde van 100.000 euro, maar brachten uiteindelijk 475.000 euro op bij veilinghuis Coutau-Bégarie.

Lees ook:Half miljoen voor stuk trap Eiffeltoren
Lees ook:Zesduizend euro voor portret Carla Bruni
Lees ook:Johnny Hallyday kleedt Frankrijk uit
Lees ook:Gestolen schilderij na 40 jaar teruggevonden
Lees ook:Stukje Eiffeltoren kopen? Ga naar de Sotheby’s veiling!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>