Carnaval de Nice swingt voor het 125e jaar

Het Carnaval van Nice is het belangrijkste carnaval in Frankrijk van 13 februari tot 1 maart. Gedurende de winter wordt de stad Nice omgetoverd in een fantasiewereld waar tal van creaties te bewonderen zijn. Het wordt bezocht door meer dan 1 200 000 bezoekers uit de hele wereld. Dit populaire feest heeft sinds het eind van de 19e eeuw internationale bekendheid gekregen vanwege de kwaliteit, lef en originaliteit.

De hoogtepunten van het carnaval zijn de optochten, lichtparades en de beroemde batailles de fleurs. De burleske en poëtische parades worden gevormd door wagens van papier-mâché en wagens die met bloemen versierd zijn. Ze worden vergezeld door straatartiesten en muziekgroepen. Het corso bestaat uit 20 wagens waarbij kunstenaars en musici uit alle hoeken van de wereld zich aansluiten. ‘s Avonds zijn alle wagens verlicht en doet de stoet het hart van Nice baden in het licht.

Het thema van 2009 is “De kunst van het verbergen” in de breedste zin van het woord: daaronder valt zeker het dragen van een masker, maar ook veranderingen van het uiterlijk en het toneelspel. Van een eenvoudig carnavalskostuum tot ware creaties, het carnaval is een feest waar men zich uit in moderne en uitbundige fantasiën.

Wil je meer weten hierover? kijk voor het programma en meer informatie op de site van Franceguide.com

Lees ook:Carnaval in Frankrijk
Lees ook:Fete du Citron in Menton – carnaval ten top!
Lees ook:Mimosa-feest in Mandelieu-La Napoule van 13-22 februari
Lees ook:Zonsverduistering op 20 maart in Frankrijk zichtbaar
Lees ook:Nuit Blanche à Paris

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>