Cinema: Advocaat achter tralies

De drie nieuwe Franse films van deze week: de thriller Commis d’office van Hannelore Cayre, de horrorfilm Mutants van David Morley en Je l’aimais van Zabou Breitman.

In Commis d’office is de bevlogen strafrechtadvocaat Antoine Lahoud zwaar teleurgesteld in zijn beroepsbroeders. Hij doet zelf voornamelijk pro deo-zaken en dossiers van losers. Dat trekt de aandacht van Henry Marsac, een advocaat met een duivelse reputatie. Hij vraagt Lahoud om met hem samen te werken bij de verdediging van zware criminelen; hij laat hem ook proeven van zijn welvaart. Lahoud begrijpt al snel dat de plotselinge belangstelling van zijn confrère hem weleens achter de tralies kan doen belanden…

Mutants gaat over een wereld waar een vreselijk virus de hele bevolking heeft besmet. Marco en Sonia zijn op de vlucht geslagen en zoeken een schuilplaats. Ze lopen in de val van bloeddorstige wezens, en moeten vechten op leven en dood.

Tot slot is er het romantische drama Je l’aimais. Dat gaat over Pierre, die op een nacht een geheim deelt met zijn schoondochter Chloé. Het geheim dat hem al twintig jaar achtervolgt en hem confronteert met zijn keuzes en tekortkomingen. Het geheim van zijn liefde voor Mathilde, voor wie hij niet alles in de steek wilde laten omdat hij voor zekerheid koos. Een film over het leven van een man die niet durfde… Klik hier voor de trailer.

Lees ook:Je l’aimais verschijnt op dvd
Lees ook:Cinema: De nieuwe Franse James Bond
Lees ook:Frankrijk gaat allochtonen tellen
Lees ook:Cinema: Het leven van Coco Chanel
Lees ook:Franse hitserie Secret Story op Net5

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>