Franse werkloosheid piekt

De werkloosheid in Frankrijk is opgelopen tot het hoogste niveau in de afgelopen veertien jaar.

In het laatste kwartaal van vorig jaar had 10,6 procent van de Franse beroepsbevolking geen baan. In het kwartaal daarvoor bedroeg de werkloosheid van Europa’s op één na grootste economie 10,2 procent. Veel grote Franse bedrijven hebben personeel moeten ontslaan vanwege de economische crisis.

De werkloosheid nadert nu het hoogste punt sinds het begin van de huidige meetmethode in 1998. In 1999 klom de Franse werkloosheid tot 10,8 procent. De verwachting is dat de werkloosheid in Frankrijk dit jaar nog verder zal stijgen.

Bronnen: HLN, Telegraph.

Lees ook:Groei Franse economie stagneert
Lees ook:Frankrijk in recessie
Lees ook:Franse economie blijft krimpen
Lees ook:Werkloosheid stijgt weer
Lees ook:Franse werkloosheid stijgt sterk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>