Digestible News

De afgelopen week werkte ik mee aan het project Digestible News. Een project in Friche La Belle de Mai Marseille, dat plaatsvond tijdens La Semaine Culinaire. Het was het project van kunstenaars Antoni Miralda (FoodCultura) en Alfonso uit Spanje. In hun kunstwerken verwerken zij bijna altijd wel iets wat met eten te maken heeft.

Zij vroegen zich af hoe mensen het nieuws ‘verslinden’ ‘s ochtends, door tijdsdruk vaak niet bewust genoeg van wat ze tot zich nemen? Hoe valt goed nieuws, hoe valt slecht nieuws? Hoeveel tijd nemen we voor het bekijken van de wereld, voor het stilstaan bij een bericht? Daarom besloten ze een eetbare krant te maken. Van hostipapier, met eetbare inkt. Ze kwamen vanuit Barcelona gereden naar La Friche met in hun kofferbak grote, speciale printers.

Ik zat in het redactieteam. Samen met het publiek zorgden wij ervoor dat we vele mooie eetbare krantenpagina’s maakten, met uiteenlopend nieuws. Serieus nieuws, slecht nieuws, vrolijk nieuws, culinair nieuws, politiek, interviews etc. Ook de Club de Presse zorgde voor content. Uiteindelijk maakten we een ‘édition spéciale’ met daarin de beste verhalen. Deze editie verspreidden we door Marseille. Hierover binnenkort meer.

 

© FoodCultura

Lees ook:Digestible News
Lees ook:La Friche Belle de Mai, JR & La Nuit Sans Faim
Lees ook:Google voorkomt nachtelijke beroving in Marseille
Lees ook:Marseille is Culturele Hoofdstad van Europa 2013
Lees ook:Gastcolumn. De eendenkaravaan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>