Franse operazanger opgepakt met wiet: “Ze pakken me omdat ik bekend ben”

Amaury-Vassili-en-concert-a-l-Opera-de-Massy-le-15-novembre-2011_exact810x609_l

De 24-jarige operazanger Amaury Vassili is afgelopen september opgepakt met wiet op zak. Hij beweert nu dat de politie dit alleen maar heeft gedaan omdat hij bekend is. Op zich geen vreemde verklaring, want zo’n beetje iedere twintiger rookt weleens een sticky in Frankrijk. Bij ons is het legaal, maar in Frankrijk staan er zware straffen op het bezit van canabis. Echter, de politie pakt nauwelijks gebruikers op en gaat direct achter de dealers aan.

De jonge zanger had echter wel wat veel cannabis bij zich: Maar liefst 20 gram. Tja, daar kom je zelfs in Nederland niet mee weg. Hij vertelde vrijdag aan Sud Radio: “Ze hebben me alleen maar opgepakt, omdat ik een bekend persoon ben. Ze vertelden me dat ze me herkenden en me op tv hadden gezien. Als ik onbekend was geweest, dan hadden ze me zeker laten gaan!”

De jonge tenor wordt overigens aangeklaagd voor slechts 1,18 gram wat in zijn zakken zat. De rest lag in de kamer, maar de politie kan niet hard maken dat de rest van hem was. “Ach, dat zijn twee jointjes, ik ben niet bang voor een aanklacht”, wuift Vassili de aanklacht weg. Het is niet duidelijk of hij voor de rechter moet komen of een boete krijgt.

Lees ook:Dure graffiti voor voetbalfans PSG
Lees ook:Recept van de week: stoofpotje lamsvlees uit Aquitaine
Lees ook:Dief van Picasso-doeken opgepakt
Lees ook:Franse ouders opgepakt na foto van hun mishandelde baby op Facebook
Lees ook:Man overleeft crash luchtballon, maar valt in kloof

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>