Recept van de week: stoofpotje lamsvlees uit Aquitaine

“Etuveé d’agneau”  ofwel : stoofpotje lamsvlees.
(Specialiteit van het departement Lot et Garonne)

 

Ingredienten:

Lamsschouder (reken op ongeveer 100 / 150 gram per persoon)
Herbes de Provençe
Quatre Epices
6 tenen knoflook
Een handje jeneverbessen
Versgemalen peper en zout
Gemalen komijn
Verse koriander
2 uien
1 grote paprika
150 gram sperzieboontjes
100 gram doperwtjes
Rijst
Rode wijn

Lamschouder in stukken van 4 cm snijden.
Kruiden met ‘herbes de Provençe’, ’quatre epices’, knoflook (4 tenen), jeneverbessen, peper en zout.
Paar uur laten rusten in de koelkast.
Voor het braden even op kamertemperatuur laten komen, aanbraden op hoog vuur tot het vlees rondom bruin is, afblussen met wijn.
Laten stoven met wat gemalen komijn, koriander en knoflook.
De rijst koken. Uien en paprika bakken, sperzieboontjes, doperwtjes en knoflook erbij. De helft hiervan door het stoofpotje, zodat het goed door de wijnsaus trekt.
De rest v.d. groenten bovenop de rijst, een fles rode wijnerbij en smakelijk eten!

Lees ook:Recept van de week – Boeuf Bourguignon
Lees ook:Recept uit de Midi-Pyrenees: cassoulet
Lees ook:Recepten van streekgerechten uit de Bourgogne
Lees ook:Recept Franse pizza met ansjovis: Pissaladière
Lees ook:Recept van de week: tartiflette

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>