Het geheim van Chanel N°5 ontrafeld

Het is één van de meest beroemde parfums ter wereld: Chanel N°5. De geur van de Franse mode-ontwerpster Coco Chanel werd al in 1921 geintroduceerd, maar is nog altijd populair: elke dertig seconden wordt er ergens op de wereld een fles van het parfum verkocht.

Cultuurhistoricus Tilar Mazzeo ging terug in de tijd om een antwoord te vinden op de volgende vraag: Hoe komt het dat Chanel N°5 kon uitgroeien tot een cultureel icoon en felgebeerd luxeproduct voor miljoenen mensen? Haar bevindingen beschreef ze in het boek Het geheim van Chanel N°5. Mazzeo neemt de lezer mee naar de bloemenvelden en laboratoria waar geur en seks voor altijd met elkaar verbonden werden. En ze reist naar het hart van het Chanel-imperium: de winkel aan 31 Rue Cambon in Parijs, waar Amerikaanse soldaten vijfenzestig jaar geleden massaal het magische elixir kochten om iets van de luxe en romantiek van Parijs mee terug te nemen naar hun geliefden thuis.

Erg leuk aan het boek van Mazzeo is dat het niet alleen een inzicht geeft in de carrière van de briljant en keiharde zakenvrouw Coco Chanel, en de keuzes die zij daarin maakte, maar de lezer ook deelgenoot maakt van het privéleven van de wereldberoemde ontwerpster. Het boek is vlot geschreven en leest lekker makkelijk weg. Een ideaal boek om mee te nemen op een luie strandvakantie. Vooral bij fashionista’s en Chanel-fans mag deze ongeautoriseerde biografie niet ontbreken in hun boekenkast.

Het geheim van Chanel N°5. De geschiedenis van ‘s werelds beroemdste parfum. Tilar Mazzeo. Uitgeverij Artemis & Co. Aantal pagins’s: 288. ISBN: 9789047202141. Prijs: € 19,95.

Lees ook:Brad Pitt model voor Chanel No 5
Lees ook:‘Coco Chanel was nazispion’
Lees ook:Keira Knightley speelt Coco Chanel
Lees ook:Coco Chanel: biografie
Lees ook:Filmrecensie Coco Chanel & Igor Stravinsky

1 Reacties // Reageer

One thought on “Het geheim van Chanel N°5 ontrafeld

  1. Remon Haazen

    Ik geef Holga fotografie workshops in Parijs en we zullen ons voor deze workshop oriënteren op het werk van de Franse fotograaf Eugene Atget. Atget documenteerde Parijs aan het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw . Het is niet de bedoeling zijn werk na te maken maar de locaties en plekken te vinden naar aanleiding van de foto’s die hij toen maakte. Veel van wat hij heeft gefotografeerd bestaat niet meer maar er is genoeg overgebleven om een interessante fotografische reis door de lichtstad te maken en een impressie te krijgen van het Parijs waar misschien niet iedereen bekend mee is. Ik woon zelf al jaren in Parijs dus als iemand praktische of wat voor vragen dan ook heeft tijdens deze workshop kan ik je waarschijnlijk wel van dienst zijn. Lees verder op mijn internet site. http://www.remonhaazen.com

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>