Vernieuwde Stadskaart van Parijs

De Stadskaarten van de ANWB van verschillende Europese steden, waaronder Parijs, zijn vernieuwd. De herziene kaarten verschijnen deze maand.

Erg handig aan de Stadskaarten is dat ze waterdicht gelamineerd zijn. De kaarten zijn dus watervast en scheuren niet. Fijn als het een keer regent! Op de Stadskaart van Parijs staan alle hoogtepunten uit de stad aangegeven: zo kun je in één oogopslag zien hoe je van de Notre Dame naar het Louvre kunt wandelen. Op de achterkant van de kaart staat allerlei praktische informatie, over bijvoorbeeld winkeltijden en openbaar vervoer. Ook is een register met alle straatnamen opgenomen, zodat je elk adres kunt opzoeken.

De ANWB Stadskaarten kosten € 8,50 per stuk (niet-ANWB leden betalen € 8,95) en zijn verkrijgbaar bij ANWB-winkels, de boekhandel, warenhuizen en te bestellen via anwb.nl.

Lees ook:Vlucht vertraagd of geannuleerd? Vraag vergoeding aan!
Lees ook:Kerstevenementen in Frankrijk
Lees ook:Frankrijk tweede favoriete wintersportbestemming
Lees ook:Opnieuw stakingen in Frankrijk bij OV en luchtvaart
Lees ook:Fransen staken opnieuw tegen pensioenverhoging

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Vernieuwde Stadskaart van Parijs

  1. Chantal

    Hai!

    Ik heb de nieuwe al gekocht.
    Ik heb echt jaren gedaan met de vorige.
    Wat ik alleen HEEL jammer vind is dat deze versie van de Parijskaart nog niet eens het hele gebied binnen de péripherique weergeeft – hij snijdt een flink stuk zuid en oost weg. Nou snap ik wel dat de meeste toeristen ook niet meer nodig hebben, maar ik wel en ik kan sowieso weinig kaarten van Parijs vinden die een groter gebied (minimaal alles binnen de rondweg) beslaan, en eigenlijk ben ik aangewezen op ‘fysieke’ winkels en niet webwinkels, omdat in de webwinkels niet aangegeven staat hoe ‘groot’ de kaart is.

    Tips?

    Chsntal

      /   Reply  / 
  2. Helene van Santen Auteur

    Hallo Chantal. Dank voor je reactie. Helaas ken ik ook geen goede kaarten van Parijs die een groter gebied beslaan. Als iemand een goede kaart weet, laat aub hieronder een reactie achter! Groet, Helene.

      /   Reply  / 
  3. ReneS

    De gratis kaart van LaFayette (te krijgen in alle hotels) is gewoon goed.Grote voordeel vind ik dat de hokjes exact 500 meter zijn zodat je snel kan zien hoe ver ets is

      /   Reply  / 
    1. Chantal

      Dag Rene,

      Klopt, die heb ik ook altijd bij me, grappig vind ik dat, dat juist die kaart al jaaaren in gebruik en heruitgegeven blijft en zo goed is, beter dan veel niet-gratis kaarten. Doen ze goed.

      Maar zelfs die beslaat niet het gehele gebied binnen de Peripherique, en is uiteraard niet geplastificeerd. Voorlopig blijf ik bij de kaart van de ANWB, duidelijk en geplastificeerd en zeer compact – en dan moet ik die aanvullen met grotere, papieren kaarten.

      Groet, Chantal

        /   Reply  / 
      1. ReneS

        Anders voor een paar euro zo’n blauw boekje kopen? :)

          /   Reply  / 
  4. Chantal

    Blauw boekje? Toch niet Het Blauwe Boekje hè? Want dan haak ik af hoor. ;-)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>