Boek: De stoptrein naar Parijs

Stoptrein naar Parijs

Stoptrein naar Parijs

Móóói boek ontdekt! Het heet De stoptrein naar Parijs, het is geschreven door Jet Holleman en gefotografeerd door Dolf Middelhoff. Ze namen de stoptrein van Amsterdam naar Parijs (dat dacht je al) en stapten onderweg uit bij elk pietepeuterig stationnetje.

En dat zijn er een boel. Ooit gehoord van station Antwerpen Luchtbal? Of Duffel, waar het naar steenkool ruikt? Of Mennessis, het Noordfranse dorp met het heldergele kerkje?

De zwart-wit foto’s van Dolf Middelhoff zijn prachtig (dat licht op de achtertuinen met wapperende was en doorgeschoten spruitkool in Sint Katelijne Waver!). En de één-pagina-lange teksten van Jet Holleman gaan gelukkig de cliché’s voorbij. Niet alsmaar authentieke mannetjes op pittoreske bankjes onder lindenbomen, maar ook veel wetenswaardigheden over architectuur, kunst en de geschiedenis van al die dorpen en streken. Holleman heeft duidelijk haar huiswerk gedaan. En schroomt dan toch niet om zichzelf en haar persoonlijke ervaringen op te voeren. Heel verfrissend.

Het boek is verzorgd uitgegeven door KunstMag en te koop voor 24,95 euro, onder meer via www.kunstmag.nl.

Lees ook:Het kunstenaarsleven in Parijs: hoogtij langs de Seine
Lees ook:Nieuw boek met Franse uitdrukkingen en spreekwoorden
Lees ook:Boek: ‘Iek ben konijn van Olland!’
Lees ook:Stille plekken in Parijs
Lees ook:Expositie over 100-jarig jubileum koepel Galeries Lafayette

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>