Boek: Alle brocantes en vide-greniers op een rij

Voor wie het leuk vindt om Franse rommelmarkten af te struinen, is het nu mogelijk om vanuit Nederland de ideale route langs de leukste marktjes uit te stippelen. Die koopt namelijk gewoon L’agenda des Brocantes van een Franse regio naar keuze.

Allereerst: ik heb géén aandelen. Maar het is gewoon een handig boekje, deze Agenda des Brocantes, inderdaad op formaat zakagenda. Per departement staan bourses, salons, foires à tout, vide-greniers, marchés aux puces, bric à brac, braderies en brocantes opgesomd. Ook de eenmalige. Inclusief datum, adres en het telefoonnummer van de organisator. Plus het aantal ‘marktkramen’ en hoe vaak het betreffende evenement al eerder georganiseerd is.

Je kunt per datum kijken wat er op de betreffende dag zoal te doen is, en waar. Maar je kunt ook opzoeken wanneer er in dat ene dorp nou ook alweer een vide-grenier wordt georganiseerd. De reguliere (wekelijkse, maandelijkse) evenementen staan in een apart hoofdstukje. En het boekje is vrij volledig, tot mijn verbazing: zelfs de rommelmarkt van mijn buurdorp, op 28 juni, staat erin.

Ik kocht het boekje voor mijn regio bij de plaatselijke Presse/Tabac voor 4,90 euro. Maar ze zijn ook te koop via internet, voor 8,95 euro inclusief verzendkosten (ga naar www.agendanationaldesbrocantes.com). Het enige nadeel: je mag alleen per (Franse) chèque betalen. Dat blijft een onuitroeibaar fenomeen… maar misschien heb je kennissen in Frankrijk die dit bedragje even willen voorschieten.

Lees ook:Rommelmarkten en brocantes in Frankrijk
Lees ook:Gastcolumn. ‘Paul Verlaine. Een mens in Parijs.’
Lees ook:De 22 gidsen en regio’s van Frankrijk
Lees ook:Doe-boek voor kinderen: Bonjour France!
Lees ook:Hallo, ik ben Leuntje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>