Vliegtuigcrash Frankrijk was zelfmoordactie van co-piloot Andreas Lubitz

germanwings

Bij de vliegtuigcrash met de A320 van GermanWings was bijna zeker opzet in het spel, zo zegt het Franse openbaar ministerie. Co-piloot Andreas Lubitz had de piloot buitengesloten en liet hem niet meer in de cockpit en zette ondertussen de daling in. 

De copiloot Andreas Lubitz was 28 jaar oud en komt uit Montabaur in Duitsland. .

Op de voicerecorder blijkt dat de co-piloot nog ademde en dus in leven was. Waarom hij de piloot buitensloot is niet bekend. Het ministerie onderzoekt nu of het gaat om een zelfmoordactie of om een doelbewuste terroristische aanslag.

Dit is een foto van Andreas Lubitz:

lubitz

De hoofdpiloot was even naar het toilet, toen Loubitz besloot hem buiten te sluiten. Van buitenaf kon de piloot niet meer de cockpit in. Op de voicerecorders is te horen, hoe hij dat wel probeert en zelfs de deur probeert te forceren.

De cockpitcrew werd gebeld door de bemanning, maar reageerde niet. Wel zorgde hij ervoor dat de deur gesloten bleef. De opnames hiervan zijn nu vrijgegeven. Zie hier hoe de noodsituatie normaal gesproken werkt, als de copiloot niet de boel saboteert:

 


Une vidéo d’Airbus explique comment… by lemondefr

Lees ook:Blinde Belg vestigt snelheidsrecord
Lees ook:Drie doden na crash privévliegtuig in Toulouse
Lees ook:Drie doden bij helikoptercrash
Lees ook:Grote zoekactie na vliegramp Air France
Lees ook:Noodlanding door zieke piloot

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Vliegtuigcrash Frankrijk was zelfmoordactie van co-piloot Andreas Lubitz

  1. Cor

    Hoewel dit scenario aannemelijk is, zeker is het niet.
    Zoals eerder bekend werd, had dit type vliegtuig eind vorig jaar problemen met bevroren hoogteroeren. Dit kan een verklaring zijn voor de duikvlucht kort nadat het toestel de normale vlieghoogte had bereikt. In november vorig jaar had de piloot de grootste moeite om deze door de computer gestuurde duikvlucht te deleten. Deze co-piloot was hiertoe wellicht niet in staat. Ook is een opzettelijke crash vreemd gelet op de getuigenis van een herder, die in de bergen heeft gezien dat het vliegtuig een berg nog net kon ontwijken en daarna tegen een hoge berg vloog.

      /   Reply  / 
  2. Roy

    Maar hoe verklaar je dan die gesloten deur en de buitengesloten piloot? En waarom reageerde de Co-piloot nergens meer op? Kijkend naar dat instructiefilmpje zie je dat het mogelijk is om van buitenaf de deur van de cockpit te openen met behulp van een noodcode. Waarom de piloot dat niet gedaan heeft.

      /   Reply  / 
  3. Roy

    De Co-piloot was geobsedeerd door de Alpen schijnt. Dat hij een kleine berg ontwijkt om tegen een hogere berg aan te vliegen klinkt dan wel juist aannemelijk vind ik. Mogelijk dat hij juist die hogere berg had uitgekozen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>