Lac d’Annecy. L’endroit préféré de… Corinne de Vries

In de rubriek ‘L’endroit préféré de…’ presenteren Fransen én francofielen hun favoriete plek in Frankrijk. Corinne de Vries (27) kiest voor het meer van Annecy. Zij woont momenteel in Utrecht, waar zij werkt voor Stichting Present. Eerder werkte zij in Frankrijk: op campings in Saint-Gilles-Croix-de-Vie, Doussard en Torreilles.

Corinne vertelt: ‘Van de Hautes-Alpes tot de Loire, van de Bourgogne tot de Pyrénées, in m’n jeugd namen m’n ouders mij en m’n zusjes elke zomer mee naar een ander prachtig deel van Frankrijk. Ik ging van het land en de taal houden en besloot op m’n twintigste een zomer lang in Frankrijk te gaan werken als receptioniste op een camping. Uiteindelijk heb ik dit drie zomers gedaan, elke keer op een andere plek. Eén van die zomers kwam ik terecht in Doussard, bij een camping aan het meer van Annecy. Ik was al eens bij het meer geweest dus ik was dolblij dat ik daar werd geplaatst: dit vind ik namelijk de mooiste plek van Frankrijk! Het meer is heerlijk om in te zwemmen, op te surfen of te verkennen per waterfiets.

Ik ben op m’n gelukkigst als ik midden op het meer, liggen op m’n luchtbed, geniet van het magnifieke uitzicht: je wordt dan namelijk omringd door prachtige bergen. Je kunt er fijne fietstochten maken, om het meer heen, en natuurlijk wandelen, waarbij ik het uitzicht over het meanderende meer geweldig vindt (vooral als de zon ondergaat en in alle dorpjes aan het meer de lampjes aan gaan). Shoppen kan goed in Annecy en overal zijn leuke tentjes om iets te eten. En, voor de durfals, is het echt een aanrader om te gaan canyoningen in de bergen. Al glijdend, springend en abseilend maak je dan een tocht door het water in een kloof. En wat je absoluut gedaan moet hebben (als je durft): parapenten. Zweven boven het meer van Annecy is te gek!’

Alle foto’s zijn gemaakt tijdens Corinnes verblijf op camping La Nublière, direct gelegen aan het meer. Zie ook www.camping-nubliere.com

 

Lees ook:Barrage de Bimont. L’endroit préféré de Gina Becker
Lees ook:Drie Franse campings genomineerd voor Kindercamping van het Jaar
Lees ook:Vier Franse campings genomineerd voor Camping van het Jaar
Lees ook:Zes keer ANWB vroegboekkorting voor Franse topcampings
Lees ook:Parool-journalist volgt Tour de France, een eerste verslag vanuit camping Chantecler

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>