Tweede besmetting Coronavirus in Frankrijk

 

In Frankrijk is een tweede man besmet geraakt met het Coronavirus. Dat heeft het Franse ministerie van Sociale Zaken en Volksgezondheid op zondag 12 mei bevestigd in Noord-Frankrijk. Een paar dagen eerder werd de eerste besmetting vastgesteld.

Sinds september 2012 werden dertig gevallen van besmettingen met het Coronavirus (nCOV) gemeld bij de World Health Organization (WHO). Het virus lijkt veel op het Chinese SARS-virus, Severe Acute Respiratory Syndrome (ernstig acuut ademhalingssyndroom).

In Europa werd het Coronavirus al aangetroffen in Groot-Brittannië en Duitsland. Het virus eiste tot nu toe achttien mensenlevens. Het is nog onbekend waar het virus vandaan komt en hoe het zich verspreidt. Het lijkt erop dat het makkelijk van dieren naar mensen overgaat en mogelijk komt het van dieren uit de landbouw in het Midden-Oosten.

Lees ook:Opnieuw tropische ziekte in Frankrijk
Lees ook:Sarkozy en Brown pakken kredietcrisis slagvaardig aan
Lees ook:Frans-Britse nucleaire samenwerking
Lees ook:Eerste Apple Store in Frankrijk
Lees ook:Brigitte Bardot wil dat Frankrijk ritueel slachten verbiedt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>