Bretagne: groen en duurzaam

De Franse regio Bretagne heeft onlangs haar internationale Green Globe certificaat ontvangen. Dat heeft Atout France, het Frans Bureau voor Toerisme, bekendgemaakt.

Bretagne is hiermee de eerste gecertificeerde Franse instelling in het promoten van een bestemming. Ook de camping La Fontaine du Hallate(**), tevens professional in de toerismebranche in Bretagne, is onlangs als eerste camping gecertificeerd door Green Globe.

Duurzaam Bretagne
Voor de certificering moest de regio voldoen aan 22 van de 41 criteria, haar duurzame strategie laten controleren, rapporten openstellen en slagen voor het Green Globe onderzoek. Met het certificaat verplicht de regio zich tot een aantal acties, zoals het bewust kiezen van haar leveranciers, afvalscheiding en -vermindering, vermijding van waterverspilling en het respecteren van een ethische code.

Toekomstige certificeringen in Bretagne
In de nabije toekomst zullen ook het Parc de Branféré in Le Guerno en eco-hotel La grée des landes – Yves Rocher in la Gacilly (beiden gelegen in het departement Morbihan) hoogstwaarschijnlijk een Green Globe certificaat ontvangen. Beide organisaties zijn al op nationaal en Europees niveau gecertificeerd en wensen binnenkort hun betrokkenheid op internationaal niveau bekend te maken middels het Green Globe certificaat.

Wat is Green Globe?
Green Globe is een internationaal certificeringprogramma voor duurzaam toerisme en duurzaam reizen. Het programma helpt toeristische instellingen zich te ontwikkelen op het gebied van milieu, economie en maatschappij in op een duurzame manier. Om in aanmerking te komen voor een Green Globe certificaat, moet er aan een minimum aantal van de 41 criteria voldaan worden, afhankelijk van de branche.

Meer info: www.duurzaam-bretagne-vakantie.com

Lees ook:Duurzaam vakantievieren in de Franse natuur
Lees ook:Nieuwe rubriek op website Bretagne voor vakantiegangers met handicap
Lees ook:Nieuwe website over Bretagne gelanceerd
Lees ook:Frankrijk een na grootste op het gebied van Europese patentaanvragen
Lees ook:Kleine mensen mogen nu ook agent worden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>