Rellen in Amiens: 5 arrestaties, € 6 miljoen schade

De Franse politie in Amiens heeft vijf personen gearresteerd, die betrokken zouden zijn geweest bij de heftige rellen die eerder deze week in de Noord-Franse stad plaatsvonden.

De personen zijn in de leeftijd van 15 tot en met 30 jaar. Ze konden worden opgepakt op basis van foto’s die politieagenten vanuit een helicopter hebben gemaakt tijdens de rellen.

De zwaarste ongeregeldheden in Amiens vonden plaats in de nacht van maandag op dinsdag. Relschoppers gooiden met projectielen en schoten met hagel op de politie. Zestien agenten raakten gewond en drie openbare gebouwen, waaronder een school en een sportcomplex, gingen in vlammen op. Er is voor zo’n 6 miljoen euro aan schade gemeld.

De Franse regering heeft 250 extra agenten ingezet om de rellen in te dammen. President Hollande vreesde dat de ongeregeldheden in Amiens voor een golf van onrust in achterstandswijken van andere Franse steden zou zorgen, zoals in 2005 en 2007 gebeurde in de voorsteden van Parijs.

Bronnen: HLN, Telegraph.

Lees ook:Rellen na dood overvaller in Grenoble
Lees ook:1200 auto’s in brand tijdens jaarwisseling
Lees ook:Eénentwintig agenten gewond
Lees ook:Celstraffen tot vijftien jaar na rellen Parijs
Lees ook:Zes jongeren opgepakt na rellen Grenoble

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>