Rellen na dood overvaller in Grenoble

In de stad Grenoble in Zuid-Frankrijk hebben afgelopen nacht ernstige rellen plaatsgevonden. Jongeren gingen in de wijk Villeneuve de straat op en staken minstens dertig auto’s in brand. Toen de politie ingreep kwam het tot een schietpartij, maar niemand raakte daarbij gewond. Aanleiding voor de rellen was de dood van een 24-jarige overvaller, gisterochtend. De man had samen met een andere man een casino in de nabijgelegen plaats Uriage-les-Bains beroofd. Na een achtervolging door de politie kwam het tot een schotenwisseling, waarbij een van de overvallers werd doodgeschoten.

De tweede overvaller wist aan de politie te ontkomen. Agenten hebben de hele nacht tevergeefs naar hem gezocht. De politie heeft wel de buit, van ongeveer dertigduizend euro, teruggevonden in de vluchtauto.

Eind 2005 waren er wekenlang rellen in Franse voorsteden, zogeheten ‘banlieus’, nadat twee jongeren op de vlucht voor de politie in Parijs waren omgekomen. Bij die rellen raakten ruim 130 mensen gewond en gingen tienduizend auto’s in vlammen op.

Bronnen: NOS, Le Point.

Lees ook:Op politieauto geschoten, maar “rustige” nacht in Grenoble
Lees ook:Zes jongeren opgepakt na rellen Grenoble
Lees ook:Rellen in Amiens: 5 arrestaties, € 6 miljoen schade
Lees ook:Inbreker gedood na wilde achtervolging
Lees ook:Celstraffen tot vijftien jaar na rellen Parijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>