Kritiek na dood Franse terreurverdachte Toulouse

Een dag nadat de terreurverdachte Mohamed Merah, die heeft bekend dat hij zeven mensen in de omgeving van Toulouse heeft gedood, is doodgeschoten, houdt de zaak de gemoederen nog altijd flink bezig in Frankrijk. Er is kritiek op de Franse veiligheidsdiensten nu bekend is geworden dat de terreurverdachte sinds 2010 op een Amerikaanse no-fly-list stond; een lijst met mensen die niet met het vliegtuig naar de Verenigde Staten mogen reizen.

De Franse veiligheidsdiensten hadden Merah al jaren in het vizier. Afgelopen november is hij nog ondervraagd over zijn reizen naar Afghanistan en Pakistan. Volgens critici hadden de veiligheidsdiensten eerder moeten ingrijpen.

De 23-jarige Merah werd donderdag na een belegering van twee dagen doodgeschoten door een politieagent toen hij uit zijn raam sprong. Hij heeft bekend dat hij de dader is van de schietpartijen in Toulouse en Montauban. Daarbij vielen zeven doden, onder wie drie kinderen. Merah was naar eigen zeggen lid van al-Qaida. Met de moorden zei hij de dood van Palestijnse kinderen te willen wreken en de aanwezigheid van Franse militairen in Afghanistan te willen vergelden.

Bronnen: NOS, De Morgen.

Lees ook:Minuut stilte op Franse scholen na aanslag Toulouse
Lees ook:Franse soldaat gedood in Afghanistan
Lees ook:Dubbele moordaanslag met Kalashnikovs in Marseille
Lees ook:Franse troepen in Afghanistan slecht toegerust
Lees ook:Kinderen besmet met E.coli in Lille

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>