Quatorze juillet: Feest in Frankrijk!

Het is vandaag 14 juli, oftwel quatorze juillet, de nationale feestdag in Frankrijk. Op deze dag wordt de bestorming van de Bastille-gevangenis gevierd, dat in 1789 het begin van de Franse revolutie betekende. In 1880 werd de dag tot nationale feestdag verklaard.

In Parijs staan er dit jaar talloze evenementen op het programma op Quatorze juillet.  Zo wordt van 10.00 tot 12.00 uur een grote militaire parade gehouden op de Champs-Elysées ten overstaan van de president van de republiek, Nicolas Sarkozy. Om een goed plekje te bemachtigen, is het verstandig om al vanaf 8.00 uur aanwezig te zijn op de Champs-Elysées. En vanaf 14.00 uur vindt een groot benefietconcert tegen racisme plaats op de Champs de Mars. Verschillende Franse artiesten, zoals Yannick Noah, Nolwenn Leroy en Shy’m, treden op.

Om 23.00 uur staat een grote vuurwerkshow op het programma bij Trocadéro. Tot slot vinden er op 13 en 14 juli traditiegetrouw verschillende feestjes plaats op brandweerkazernes in Parijs, de zogenoemde ‘Bals des pompiers’.
Kijk voor meer informatie op de website Paris.fr

Lees ook:Quatorze juillet: de leukste evenementen op een rij
Lees ook:Wat is Quatorze Juillet precies?
Lees ook:Files door Franse feestdag
Lees ook:‘Quatorze Juillet’ valt in het water
Lees ook:Zwarte Zaterdag: 4 augustus 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>