Zwarte Zaterdag: 4 augustus 2012

De drukste dag van het jaar op de Europese snelwegen, ook wel bekend als ‘Zwarte Zaterdag’, is dit jaar op zaterdag 4 augustus. Dat voorspelt de ANWB

Op Zwarte Zaterdag wordt topdrukte verwacht met traditiegetrouw honderden kilometers file. Ook op zaterdag 28 juli en zaterdag 14 juli (de nationale feestdag in Frankrijk, ‘quatorze juillet’) zal het erg druk worden op de Franse snelwegen. De ANWB raadt aan om in de zomermaanden sowieso niet op zaterdag door Frankrijk te reizen. De grootste problemen zijn te verwachten op de A10 Parijs-Bordeaux-Spaanse grens en op de A7/A9 Lyon-Orange-Spaanse grens. Op de zondagen wordt er veel minder drukte verwacht. Ook de donderdag is een gunstige dag om te reizen, aldus de ANWB.

‘Zwarte Zaterdag’ ontleent haar naam aan de talloze doden en gewonden die vallen tijdens extreem drukke reisweekeinden in Europa. Zwarte zaterdag valt in de zomerperiode als miljoenen vakantiegangers tegelijkertijd van of naar hun bestemming reizen.

Lees ook: Tips om files te vermijden in Frankrijk (zomer 2012).

Lees ook:Zwarte Zaterdag: 30 juli 2011
Lees ook:Opnieuw files op Franse snelwegen verwacht
Lees ook:Frankrijk populairste vakantiebestemming
Lees ook:Veel files op Franse snelwegen verwacht
Lees ook:Zwarte Zaterdag: geen records, wel lange files

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>