Carla Bruni steunt Iraanse vrouw

CarlaBruniCarla Bruni heeft vandaag in een open brief haar steun uitgesproken voor een Iraanse vrouw, die veroordeeld is tot de doodstraf door steniging omdat zij overspel zou hebben gepleegd. De brief van de Franse presidentsvrouw is gepubliceerd op de website van de Franse filosoof Bernard-Henri Lévy, la Regle du Jeu, waarop men een petitie kan tekenen om de Iraanse te steunen. Ook werd de brief opgenomen op de websites van het Franse dagblad Libération, de Franse editie van modeblad Elle en de Amerikaanse website Huffington Post.

“Weet dat mijn echtgenoot uw zaak zal bepleiten en dat Frankrijk u niet opgeeft”, schrijft Bruni in de open brief aan de 43-jarige Sakineh Mohammadi Ashtiani. De Iraanse vrouw zou bekend hebben dat ze een affaire heeft gehad met de neef van haar echtgenoot, en dat ze deze laatste geholpen heeft om haar man te vermoorden. Haar advocaat zegt echter dat ze gemarteld werd om die betekenis te doen.

Carla Bruni sluit zich met haar brief aan bij een hele reeks internationale hulporganisaties en staatshoofden die Iran aansporen om het vonnis in te trekken.

Bronnen: HLN, Le Monde. Foto: Peter17/WikiCommons.

Lees ook:Staatsmedia Iran noemen Bruni ‘prostituee’
Lees ook:Catherine Deneuve: “Bruni moet mond houden”
Lees ook:Deneuve ontkent uitspraken over Bruni
Lees ook:Carla Bruni siert cover Franse Vogue
Lees ook:Moeder Carla Bruni opgenomen in ziekenhuis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>