Hittegolf: snikheet in de Parijse metro

Niet alleen in Nederland is het erg warm, in Frankrijk is al sprake van een hittegolf. Op vrijwel alle plaatsen in het land komt de temperatuur vandaag boven de dertig graden uit. Het departement Rhône staat onder “verhoogde waakzaamheid” vanwege de hitte. Zo wordt het in Lyon naar verwachting meer dan 35 graden, aldus Météo-France. In de zomer van 2003 kwamen als gevolg van extreem hoge temperaturen zo’n 15.000 Fransen om het leven, onder wie veel oudere mensen.

In Parijs was het gisteren in de schaduw al 32 graden, en veel mensen zijn ongerust over de warmte in de metro. Dat meldt Le Parisien. En dus gingen journalisten van de krant op onderzoek uit. Wat bleek? De temperaturen verschillen enorm per metrolijn. Een paar metrolijnen hebben gekoelde ventilatie, waardoor de temperatuur niet boven de 29 graden uitkomt. In metrostellen die dat niet hebben, kunnen alleen de geopende ramen verkoeling bieden. Hierdoor was het tussen de stations in vaak 33 graden in de metro, terwijl het op de stations zelf ’slechts’ 26 graden was. De hoogste temperatuur werd gemeten in de RER A, in de richting van Marne-la-Vallée. De thermometer gaf er maar liefst 34 graden aan. En de zomer duurt nog minstens twee maanden…

Lees ook:Hittegolf in Frankrijk deze week
Lees ook:Veel sneeuw in Franse Alpen
Lees ook:Koudste decembermaand in 40 jaar
Lees ook:Alle Franse stations onder één dak
Lees ook:De 10 leukste cafés van Parijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>