Veel sneeuw in Franse Alpen

Zoals voorspeld op wintersporters.nl was het dit weekeinde weer goed raak in de Franse Alpen. De temperaturen zijn spectaculair gezakt gevolgt door een zeer actieve depressie en veel sneeuw. Wederom ligt er een dikke deken over de Franse Alpen. Afgelopen vrijdag zakte de temperaturen spectaculair. Overdag kwam het kwik niet boven de nul graden op 1000 meter hoogte.

 

 

Op dit moment zijn er verspreid nog stevige sneeuwbuien in de Franse Alpen en ook in Zwitserland. Tot aan het begin van de middag kunnen er nog wat centimers bijkomen. De meeste sneeuw is zeker gevallen ten zuiden van het meer van Genève in de Frans-Zwitserse Portes du Soleil en de andere skigebieden van de Haute-Savoie, rondom Leysin in het Waadtland (Vaud), in het grootste deel van Wallis, in de Italiaanse Aostavallei en ook in delen van centraal en oost Zwitserland.

Lees ook:Grote kans op lawinegevaar bij wintersport in Frankrijk
Lees ook:Noodweer Frankrijk: velen zonder stroom
Lees ook:Culinair evenement in Châtel
Lees ook:Ook winterweer in Frankrijk
Lees ook:Valentijnsdag in de Franse bergen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>