Dubbel feest voor Gordon Ramsay

Zou de scheldende tv-kok Gordon Ramsay, die vorige week zijn nieuwste restaurant opende in Cape Town (Zuid-Afrika), alweer gewend zijn aan de twee Michelin-sterren die zijn vestiging in Versailles ten deel vielen? 

Critici zagen Gordon Ramsay au Trianon, zijn eerste restaurant in Frankrijk, als zijn ultieme kooktest. En de Engelse Ramsay is cum laude geslaagd, dat blijkt wel uit de honderdste uitgave van de Michelin-gids, die begin maart uitkwam. Maar liefst twee sterren vielen hem ten deel voor zijn Franse restaurant. In totaal heeft hij er nu negen. In London heeft hij er drie, in New York en Parijs elk twee en in Frankrijk dus twee. De kok over de nieuwste Michelin-erkenning: “Dat geeft veel voldoening na de nogal vijandige ontvangst die we kregen toen we net open waren. Dit is een waar hoogtepunt in mijn carriere.”

Met de toekenning van de twee sterren én de opening van zijn Zuid-Afrikaanse etablissement, kan Ramsay weer een paar succesjes vieren. Hij kreeg namelijk de laatste tijd veel negatieve pers over zich heen. Zo is hij volgens de Britse media  verwikkeld in een buitenechtelijke affaire en heeft hij gelogen over een carrière als profvoetballer. Ook zou zijn restaurantimperium zwaar te lijden hebben onder de economische crisis.

De Michelingids verschijnt inmiddels in 24 landen. Een ster van deze organisatie wordt internationaal gezien als de hoogste erkenning op restaurantgebied. Per jaar gaan er 1,3 miljoen gidsen over de toonbank.

Ramsay’s kookboeken zijn o.a. te bestellen via www.bol.com.

Lees ook:Franse topkok levert Michelinsterren in
Lees ook:Parijs organiseert januaritop over financiële crisis
Lees ook:D-day zonder Britse koningin is “echt zonde”
Lees ook:Franse sterrencast in Woody Allen-film
Lees ook:Britse bergbeklimmers omgekomen in Franse Alpen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>