Saint Habib

In Frankrijk doen mensen niet zo erg aan verjaardagen. Maar als je naar een heilige genoemd bent, dan word je op de dag die aan die bepaalde ‘saint’ gewijd is, extra in de watten gelegd.

Welke dag dat is, kun je overal opzoeken: op de gratis kalenders die brandweer en bakkers uitdelen rond oudjaar, in de krant, op internet… heiligen zijn werkelijk overal in Frankrijk.

Vandaag was het de dag van Saint Habib. Die leefde in Turkije in het jaar 322. Hij probeerde op het platteland mensen te bekeren tot het christendom. Daarvoor werd hij vervolgd door de heersende Romeinse keizer. Samen met Samonas moest hij vreselijke martelingen ondergaan: ze werden langdurig opgehangen aan één hand, en daarna drie maanden opgesloten in een donkere isoleercel-avant-la-lettre. Toen ook al.

Hun vriend Gurias werd intussen ook opgepakt. Toen ze de lijst van martelingen voorlazen, die ze met hem van plan waren, zei hij: “Dit sterkt me alleen maar, zoals een fruitboom als je hem water geeft.” Ze eindigden alledrie op de brandstapel en werden gezamenlijk begraven.

Sorry… geen erg vrolijk verhaal voor wie Habib of Habiba heet…

Lees ook:Vrouw sluit 80-jarige man jaar lang op
Lees ook:Saint Richard
Lees ook:Saint Alexandre
Lees ook:Eiffeltoren opnieuw ontruimd na bommelding
Lees ook:Vrouw krijgt weeën van het lachen in bioscoopzaal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>