Geen kermis in Lyon

Het lijkt wel of iedereen in Frankrijk met een jachtgeweer rondloopt (en in de rest van Europa en de VS trouwens ook). Nu weer een 17-jarige tiener in Lyon, die met het genoemde geweer én een luchtdrukpistool ging schieten op moeders die bij een kleuterschool hun kinderen stonden op te wachten. “Om het geweer uit te proberen”, zei hij tijdens zijn verhoor. Túúrlijk!

Onder de gewonden zijn zeven moeders en een agent. In eerste instantie meldden de lokale autoriteiten dat twee personen in hun hoofd waren geschoten en een in het been, maar dat bleek niet te kloppen. Gelukkig hoefde niemand naar het ziekenhuis; de eerstehulppost voldeed. Op het moment van de beschieting waren de kinderen nog in de school.

De politie zette de wijk in het derde arrondissement af. Eerst werd gedacht aan twee of drie schutters, die zich zouden hebben verstopt in een gebouw in de omgeving van de school, aldus Franse media. Maar de dader blijkt toch een eenling te zijn. Thuis had hij zijn karabijn ook al getest; daar werden loodsporen gevonden.

De autoriteiten hebben de kermis, die vrijdag zou beginnen in Lyon, afgelast. Tja. Wat een trieste toestand; inderdaad weinig reden voor een feestje.

Bron: NRC

Lees ook:Dubbele moordaanslag met Kalashnikovs in Marseille
Lees ook:Minuut stilte op Franse scholen na aanslag Toulouse
Lees ook:Tiener gijzelt kinderen op Franse school
Lees ook:Gay Pride in Lyon trekt 10.000 bezoekers
Lees ook:Ode aan Lyon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>