Solexen door de Auvergne

Op Telegraaf.nl een tip voor een mooie zomervakantie: de solex-trektocht. Vanaf 10 april 2009 kan er in de regio Auvergne in midden Frankrijk een individuele solex-trektocht worden gemaakt langs chambres d’hotes (bed & breakfast). Het arrangement is inclusief bagagevervoer, logies met ontbijt en diner en diverse accommodaties.

In de glooiende tot heuvelachtige Bocage Bourbonnais, in het departement Allier, regio Auvergne is een individuele solex-trektocht uitgezet waarbij de deelnemers in een periode van 5 nachten logeren in chambres d’hotes met Nederlandse en Vlaamse eigenaren die het roer hebben omgegooid en naar Frankrijk zijn verhuisd.

De afstanden liggen tussen de 60 en 75 km per dag waardoor er ruim de tijd is om onderweg te stoppen, de helm af te zetten en van de omgeving te genieten. De routes lopen langs kastelen, Romaanse kerken, historische stadjes, schattige dorpjes, enkele zwemplassen met een strand(je), rivieren zoals de Allier, Aumance en de Cher en af en toe door het bos waaronder Europa’s grootste eikenbos Foret de Troncais over voornamelijk smalle, verlaten maar wel verharde plattelands-weggetjes.

Meer weten? Kijk op www.solex-vakantie-frankrijk.com

Lees ook:Weg met de papieren reisgids!
Lees ook:Gratis eBoek ‘De Lekkerste Table d’Hotes Recepten’
Lees ook:Regionaal: Auvergne
Lees ook:Deze zomer rechtstreeks vliegen naar Limousin
Lees ook:De bekendste streekproducten van de Auvergne

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>