Eiffeltoren moet bezuinigen

De verlichting van de Eiffeltoren en van talrijke andere beroemde monumenten in Parijs gaat dezer dagen eerder uit om energie te besparen. Zo staat vandaag in het Eindhovens Dagblad.
Dit is bijzonder, want het is nog niet eerder gebeurd.

Hoeveel energie de gemeente Parijs hiermee bespaart is onbekend, maar burgemeester Delanoë hoopt zijn stads- en landgenoten vooral het goede voorbeeld te geven.

De 330 projectielampen en 20.000 spotjes van de Eiffeltoren blijven tot middernacht aan, in plaats van tot 01.00 uur, omdat er tot die tijd nog bezoekers zijn toegestaan. De andere Parijse monumenten zijn al om 22.00 uur ‘s avonds in duister gehuld, waaronder het stadhuis, Notre Dame en een aantal bruggen over de rivier de Seine.

Het is maar dat je het weet, mocht je een romantische lichtjestour in Parijs overwegen…

De hevige kou die ook grote delen van Frankrijk al dagenlang teistert, heeft tot een recordconsumptie van elektriciteit en gas geleid. Consumenten werd onder meer per sms en e-mail verzocht hun verbruik zo veel mogelijk tot een minimum te beperken.

Bron: Olivier van Beemen voor het Eindhovens Dagblad

Lees ook:Eiffeltoren is 434 miljard euro waard
Lees ook:Mooie luchtfoto’s van monumenten in Parijs
Lees ook:Lego brengt Eiffeltoren als bouwpakket
Lees ook:De Eiffeltoren is ouder dan wij allemaal!
Lees ook:Half miljoen voor stuk trap Eiffeltoren

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Eiffeltoren moet bezuinigen

  1. Danny

    Wij kunnen de openbare verlichting weghalen en enorm veel besparen doch zullen grote groepen mensen zich onveilig gaan voelen (qua cijfers is dit beeld geheel onjuist) en er zal heel veel tegenstand zijn.

    Wat kunnen we wel realiseren is een flexibel straatverlichting systeem dmv led verlichting in dorpen en op het platteland!
    Iedere lantaarnpaal wordt uitgerust met een bewegings censor. De lantaarnpaal en de aan weerzijde 2 naast gelegen palen springen aan voor 10 minuten, zodra deze een bewegende wandelaar fietser automobilist ect waarneemt.

    De rest van de nacht hoeft de verlichting niet te branden!

    Voordelen;

    Enorme besparing !! in geld
    Veiligheid je ziet direct of er iemand zich in de nachtelijke uren op straat bevind!
    Aanpak enorme lichtvervuiling!
    geen dure investeringen techniek is er al

      /   Reply  / 
  2. Iris Auteur

    Klinkt goed Danny. Al is het maar de vraag of het ook uitvoerbaar is, daar heb ik geen verstand van.

    Wat betreft Parijs is het niet zo dat ook de straatverlichting uitgaat. Men bespaart enkel (tijdelijk) op de verlichting van een aantal bezienswaardigheden. De veiligheid van de burgers is hier dus niet in het gedrang. ;-)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>