Geen extra tax op snacks

De Franse minister van Volksgezondheid Roselyne Bachelot voelt niets voor een verhoging van accijnzen op snoepgoed en snacks. De Nationale Assemblee bracht gisteren een rapport uit waarin zo'n 'vettax' wordt voorgesteld, aldus HLN.
Chocolat.png

Het rapport bevat zeventig voorstellen om obesitas tegen te gaan. Een van de voorstellen is een verhoging van de verbruiksbelasting op chocolade, chips en andere ongezonde etenswaren van 5,5 naar 19,6 procent. De accijnzen op fruit en groente zouden volgens het voorstel moeten worden verlaagd van 5,5 naar 2 procent.

Arme Fransen, zij die zo van chocolade houden, moeten ineens veel meer gaan betalen voor de lekkere snacks. Dus geen Cote d'Or meer, Petit Prince of van die andere lekkernijen? Wellicht dat ze daar ook eens over moeten schakelen op 'snacktomaatjes', 'snack-komkommertjes', 'snack-paprikaatjes' en van die handige bakjes met voorgesneden fruit zoals onze AH verkoopt!

Lees ook:Kladblaadjes Le Petit Prince gevonden
Lees ook:Fransen blijven slank door eetgewoontes
Lees ook:Frans paasrecept: zelfgemaakte chocolade-eitjes in de dop
Lees ook:Attractiepark Futuroscope bestaat 25 jaar
Lees ook:Galeries Lafayette viert Kerst met chocola

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>