Frankrijk en Vaticaan bereiken akkoord over ambassadeur

Maandag wijdt het AD nog een uitgebreid artikel over het Vaticaan en Frankrijk, die het maar niet eens lijken te worden over de ambassadeur die Frankrijk moet vertegenwoordigen in de kerkelijke staat omdat het Vaticaan niet akkoord gaat met de keuzes van het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken.

De vorige Franse vertegenwoordiger in Vaticaanstad, Bernard Kessedjian, is in december vorig jaar overleden. Hierna hebben schrijver Denis Tillinac (maar nee, want gescheiden en hertrouwd) en schrijver Max Gallo (zag er zelf van af) de revue gepasseerd als mogelijk opvolger. Daarna viel de keuze op een topambtenaar van het ministerie. Maar dat ook dit afgewezen zou worden, zat er dik in: hij is homoseksueel en woont samen.

Dinsdag lijkt de lucht opeens opgeklaard. Theo Borgermans bericht op het Rooms Katholieke rknieuws.net dat het Vaticaan en Frankrijk het eens zijn geworden over de keuze van Stanislas Lefebvre de Laboulaye, huidig ambassadeur van Frankrijk in Moskou.
Hopelijk voor hem kan hij tegemoet komen aan de hoge verwachtingen van Paus Benedictus XVI.

Foto: Archieffoto ANP

Lees ook:Koning Willem-Alexander ontvang geloofsbrief ambassadeur Frankrijk
Lees ook:Carla Bruni ambassadeur in strijd tegen Aids
Lees ook:“Carla Bruni niet welkom in Vaticaan”
Lees ook:Franse schrijver ontvangt Nobelprijs voor de Literatuur
Lees ook:Kladblaadjes Le Petit Prince gevonden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>