Wie is Carla Bruni eigenlijk?

De vrouw die ons allen chocqueerde door met president Sarkozy te trouwen. De vrouw die model is, zangeres en vooral beroemd is geworden. Wie is zij?

Carla Gilberta Bruni Tedeschi (Turijn, 23 december 1967) heeft beroemde ouders: haar stiefvader Alberto Bruni Tedeschi was mede-eigenaar van het Pirelli-concern en haar moeder Marysa Borini is een concertpianiste. Toen Carla vijf jaar oud was vertrok het gezin naar Frankrijk. Later bezocht ze een kostschool in Zwitserland. Na haar terugkomst begon ze een studie architectuur in Parijs, maar maakte haar studie niet af.

Als 19-jarige begon ze een carrière als model en op 20-jarige leeftijd was zij al één van de meest succesvolle modellen op de catwalk met een jaarinkomen van 7,5 miljoen dollar. In deze jaren werd zij beroemd door affaires met beroemdheden als Mick Jagger, Eric Clapton, Donald Trump, Kevin Costner en Vincent Pérez. Houdt ze van beroemde mannen en mannen met macht? Ze is een aantal jaren getrouwd geweest met Raphaël Enthoven. Samen kregen zij in 2002 een zoon, Aurélien.

In 1998 verliet zij de modewereld en stortte zich op het schrijven en zingen van chansons. In 2003 verscheen haar debuutalbum Quelqu'un m'a dit. In 2007 verscheen het Engelstalige album No Promises. Haar derde album heet Comme Si de Rien N'Était.

Op 17 december 2007 werden in de Franse pers foto's gepresenteerd van president Nicolas Sarkozy en Carla Bruni. Op 2 februari 2008 zijn ze getrouwd. Op 11 April 2008 werd in New York een naaktfoto van Carla Bruni geveild voor 91.000 dollar (een equivalent van bijna 58.000 euro). Enkele Franse media werden in juni 2007 beboet, omdat ze naakfoto's van de presidentsvrouw hadden gepubliceerd zonder toestemming van de fotografen.

Lees ook:Vanavond op tv: docu over Carla Bruni
Lees ook:Moeder Carla Bruni opgenomen in ziekenhuis
Lees ook:“Carla Bruni niet welkom in Vaticaan”
Lees ook:Nieuwe modellenklus voor Carla Bruni
Lees ook:Carla Bruni krijgt eigen stripverhaal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>