De Paus op bezoek in Frankrijk

Paus Benedictus XVI komt vrijdagochtend in Parijs aan voor een bezoek van vier dagen aan Frankrijk. De belangrijkste reden voor de reis is dat het Zuid-Franse bedevaartsoord Lourdes dit jaar herdenkt dat de Mariaverschijningen daar 150 jaar geleden plaatshadden.

President Nicolas Sarkozy verwelkomt de paus ruim een uur na diens aankomst in het Elysée in Parijs. Zaterdagmiddag gaat Benedictus per helikopter naar Lourdes. Hij bezoekt die dag de grot waar de moeder van Christus zich tussen 11 februari en 16 juli 1858 achttien keer aan de veertienjarige Bernadette Soubirous zou hebben geopenbaard. Het bedevaartsoord verwacht dit jaar acht miljoen pelgrims te ontvangen.

Zondag gaat Benedictus voor in de plechtige eucharistieviering waarin het jubileum van de verschijningen wordt herdacht. Een dag later viert de paus de mis met zieken in de basiliek van Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans in Lourdes.

Volgens aartbisschop André Vingt-Trois van Parijs zal Benedictus tijdens zijn bezoek geen kritiek leveren op de sterke scheiding van kerk en staat in Frankrijk. In weinig landen is die scheiding zo strict. Van de ruim 61 miljoen Fransen staan er ruim 46 miljoen (75 procent) te boek als rooms-katholiek.

Zie ook het oorspronkelijke bericht

Lees ook:Honderdduizenden bij mis met paus in Parijs
Lees ook:Paus Franciscus gaat op bezoek in Frankrijk
Lees ook:“Invalide man genezen in Lourdes”
Lees ook:Fiets je mee naar Lourdes?
Lees ook:17-jarige dochter van Madonna feest en rookt in Zuid-Frankrijk zonder moeder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>