Streekproducten uit de regio Ile de France (Parijs)

De regio Ile de France heeft geen overduidelijke, maar toch zeker een aantal zeer smakelijke streekproducten op haar naam staan. Te beginnen met de Boeuf Miroton:

Dit is een klassiek gerecht wat in Parijse bistro’s geserveerd wordt, geinspireerd op het stoofpotje van het platteland. Deze nieuwe versie bestaat uit vlees met uien, tomatenpuree, wortels, witte wijn en wat wijnazijn om het meer smaak te geven. Hoelanger het kookt, hoe beter het smaakt.

 

Brie de Meaux

Talleyrand, minister van buitenlandse zaken tijdens de Eerste Restauratie, noemde het in 1815 al de koning der kazen. Deze kaas die uit de typische parijse bassins komt, heeft sinds 1980 het AOC kenmerk. Deze kaas doet het goed op een kaasplateau en smaakt het beste tussen april en september.

De Paris-Brest

Gemaakt van crème pralinée is dit een ware delicatesse. De légende van de paris-brest gaat dat het een patissier was uit de regio parijs die dit gebak heeft bedacht op als ode aan de fietswielen van de fietstocht Parijs – Brest.

Lees ook:Bekende streekproducten uit de regio Franche-Comte
Lees ook:De bekendste streekproducten van de regio Alsace (Elzas)
Lees ook:Franse minister treedt af om onderzoek naar zwart geld
Lees ook:Bekende streekproducten uit de regio Champagne-Ardennes
Lees ook:Hollande brengt verrassingsbezoek aan Afghanistan

1 Reacties // Reageer

One thought on “Streekproducten uit de regio Ile de France (Parijs)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>