Streekproducten uit Haute-Normandie

Gisteren berichtten we uitgebreid over de regio Haute-Normandie. Vandaag bespreken we een aantal typische producten uit deze streek.

Tripes
Tripes (ingewanden) zijn in Haute-Normandie een delicatesse. Het grootste nadeel aan dit gerecht schuilt echter in de bereiding: de kooktijd neemt zo’n tien tot twaalf uur in beslag. Men neme de pens van een rund en de voet van een kalf en voegt hier verder alleen aardappels aan toe. Aan het einde van de kooktijd, pureert men de ingewanden zodanig dat het een dikke saus wordt. Eet u smakelijk!

La Bénédictine
Deze alcoholische drank die meestal als digestief wordt gebruikt, dateert al uit de 16e eeuw. Door de Benedictijnse monniken van de Abdij in Fécamp werd het gecreëerd uit planten en kruiden. De productie werd tijdens de Franse revolutie onderbroken, maar aan het einde van de 19e eeuw weer, op meer industriële wijze, opgepakt.

Le Petit-Suisse
Bedoeld als kaas, werd deze melkspecialiteit rond 1850 in Hoog-Normandië door een Zwitserse werknemer gecreëerd bij een zuivelfabriek in Auvilliers. Het bestaat uit koeienmelk verrijkt met room en wordt meestal geconsumeerd als dessert, met suiker of jam.

 Bron: Orange

Lees ook:De bekendste streekproducten uit de regio Basse-Normandie
Lees ook:Regionaal: Haute-Normandie (Hoog Normandië)
Lees ook:Regionaal: Basse-Normandie
Lees ook:Liberté, Égalité, Fraternité!
Lees ook:Recept van de week: cotes de veau normandie (kalfsvlees uit Normandie)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>